Over Aagten Videoproducties

Het was begin jaren zeventig toen ik voor het eerst op vakantie ging met een camera. Plaats van bestemming: Parijs.

Parijs vond ik een mooie locatie voor wat betreft kunst, cultuur en de geschiedenis. Ik had een camera met daarbij een recorder van plusminus 5 kg die je op locatie aan je schouder hing. Mooie filmpjes gemaakt, maar daar bleef het bij.

Monteren was toen nog geen optie. Maar met een uit de hand gelopen hobby ga je verder kijken. Ik maakte een plan. Hoe kan ik mijn hobby omzetten tot het werk van een semiprofessionele filmer: de geboorte van Aagten Videoproducties.

Gekocht; een semiprofessionele camera VHS uitvoering en daar de boer mee op. Enkele opdrachten gemaakt voor familie, vrienden en kennissen. Na enkele jaren werd er weer nieuwe apparatuur gekocht, namelijk een S-VHS camera.

De klant vraagt; Kun je dit voor mij ook monteren? Wat doe je dan. Je koopt apparatuur om te kunnen monteren. Het digitale tijdperk kwam er aan. Je koopt een professionele camera en een MAC met AppleMedia 100 editing progamma en momenteel van de Mac het beste editing programma opgebied van films te monteren (Final Cut Pro).

Mogelijkheden: in principe alles wat de klant wenst. Een criterium: Ervoor zorgen dat de beste videoproductie op tafel komt te liggen.

Of dit om een commerciele bedrijfsfilm of een trouwreportage gaat. Aagten Videoproducties streeft er naar om een goed product met uitstraling van begin tot einde neer te zetten.

© Aagten Videoproducties 2008 | Vlierbes 3 - 7261 HL - Ruurlo